Tájékoztató az Étkezési kártya használatához

Tisztelt Szülő/ Gondviselő!

Kedves Diák!

A gyermekek a megrendelt étkezéseket - az e célra kiadott menzakártyákkal- az étkezőben elhelyezett kártyaolvasót használva tudják igénybe venni.

A kártya mindaddig érvényes, amíg a gyermek az intézményben étkezik, tehát nem szükséges havonta, illetve évente újat kiállítani.

Az első plasztikkártya elkészítése ingyenes.

Az elhagyott, megrongálódott kártya pótlása díjköteles, melynek díja 500.- Ft. A pótkártyát az MKMK központban (Miskolc, Városház tér 13.) lehet igényelni személyesen vagy az iskolai ügyintéző által, a pótkártya díj pénztárba való befizetésével.

A kilépett, törlésre került étkező kártyája nem kapcsolható másik étkezőhöz, nem lehet újra felhasználni. Az elveszett és lecserélt, majd később mégis megkerült kártya nem aktiválható újra.

Új étkező esetén az étkezés megrendelésekor készül a kártya, melyet az MKMK központban lehet átvenni.

Kártya nélkül - ugyanúgy, mint étkezési jegy nélkül - nem lehet az étkezést igénybe venni. A lemondott, illetve meg nem rendelt étkezési napokat a rendszer érzékeli, és a kártyát elutasítja.

A kártya ugyanúgy, mint az étkezési jegy, információt szolgáltat a konyhának arról, hogy a tanuló jogosan veszi igénybe az étkezést, számára a szülő azt megrendelte.

A tanuló hiányzása, a megrendelt étkezés igénybe nem vétele, illetve a megmaradt ebédjegyek utólagos leadása, étkezési kártya le nem húzása, étkezési jegy, illetve kártya át nem vétele automatikusan nem vonja maga után az étkezés lemondását!

A megrendelt, visszakereshető módon le nem mondott étkezést ki kell fizetni.

MKMK Pénzügyi Osztály

Letölthető formátum: Tájékoztató az Étkezési kártya használatához