Tájékoztatás

Tájékoztatás

közétkeztetéssel kapcsolatos döntés meghozataláról

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2023.09.28. -i ülésén megtárgyalta a „Közétkeztetéssel kapcsolatos döntés meghozatalára” című előterjesztést és a következő határozatot hozta:

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése (a továbbiakban: Közgyűlés) jóváhagyja, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kórház és Menzaétkeztetés Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság - jelenleg Kórház- és Menzaétkeztetés Szolgáltató Zrt. (a továbbiakban: KEM Zrt.) - között 2017. április 07. napján létrejött és többször módosított Vállalkozási Szerződés szerint biztosított közétkeztetési szolgáltatás vonatkozásában a KEM Zrt. 2023. szeptember 01. napjától 25%-kal magasabb szolgáltatási árat alkalmazzon.

Fontos, hogy a szolgáltatási ár emelkedéséből adódó többletköltséget az önkormányzat átvállalja, megfizetését nem hárítja a szülőkre.

Tehát a szülők által fizetendő étkezési térítési díjak változatlanok maradnak!

Az étkezés minőségének és mennyisségének javítása céljából az Önkormányzat Közétkeztetési Tanács létrehozásáról is döntött, melyben a megrendelő önkormányzat és a közétkeztetést ellátó cég mellett a szülők képviselői is részt fognak venni.