Tavaszi felfrissülés a miskolci intézményekben

Festettek, ajtókat és izzókat is cseréltek a tavaszi szünetben a Miskolci Közintézmény-működtető Központ tíz intézményében. Szerdán elkezdődik a tanítás, befejezték a felújítási munkákat. Ma már mindenütt takarítottak.

A Miklós utcai általános iskolában kedden már a rácsokat szerelték az új ajtókra. A régi, elkorhadt kétszárnyú ajtók még a fal mellé vannak támasztva, de holnap reggelre már ezeket is elszállítják. Mostantól a diákok biztonságosan tudják megközelíteni az udvart. Baptiszta Tibor, a Miskolci Közintézmény-működtető Központ műszaki igazgatóhelyettese ismertette, a közintézmények átlagéletkora több mint 50 év. Mind a hőszigetelést, az épületgépészetet, épületszerkezetet tekintve sok dolog felett eljárt az idő, fűzte hozzá a szakember.

– Ezek folyamatos felújítása illetve cseréje nagyon is időszerűvé vált – mondta.

Ugyanebben az iskolában két iroda is beázott a csatorna dugulása miatt. A falat már levakolták, de a festés még hátravan. A munkák tervezésénél arra törekedtek, hogy a diákok által is használt terekkel készüljenek el időben.

A bulgárföldi iskolában is ma már takarították a tornatermet. Ezt kifestették, és több mint 70 izzót is kicseréltek az intézményben. Bucskó Ibolya Andrea, a Miskolci Közintézmény-működtető Központ igazgatója elmondta, kihasználva az oktatási szünet időszakát, ebben az iskolában is dolgoztak a munkatársaik.

– Az éves karbantartási ütemtervünknek megfelelően a tornaterem festése történt meg, illetve az időközben felmerült igények szerint a kosárlabda palánkokat is újrafestettük – mondta.

A tavaszi szünetben hét általános iskolákban, egy kollégiumban és egy gimnáziumban dolgoztak a szakemberek. Holnap pedig minden épületben elkezdődhet a tanítás.